Op deze blog kan je vanaf nu de avonturen van onze viervoeters volgen, mijn avonturen in de keuken, en op de naaimachine.
Filmpjes, foto's en vrolijke verhalen vol lekkers, handigs & kattenkwaad!
Zoals we het graag hebben dus.

Challah = Heerlijk joods gevlochten brood!



Gouden tip: een CUP bloem = 100 gram. 

Gist: 1 soeplepel
water: 1 cup
Suiker: 3 soeplepels
Eieren: 2 (+1 om in te smeren!)
Zout: 1/2de soeplepel 
Olie: 1/3de cup
Bloem: 4 tot 5 cups
(Afhankelijk van hoe nat je deeg blijft)

Doe gist, water & zout bij elkaar en laat even staan. 
Neem bloem, suiker, olie, en de eieren,
doe deze in een kom. 
Zet je oven op 200°C.
Giet het gistmengsel bij de andere ingrediënten en meng/kneed.

Laat 30 minuten rijzen.

Als je een niet al te plakkerig bolletje kon bekomen, 
verdeel het in 3 gelijke partjes.
Rol het uit tot worstjes.

Vlecht!

Bekom iets dat hierop lijkt: 



Strijk het in met je 3de ei. 
Mag nog eens in de bloem gewenteld worden indien je dat wenst. 

Steek het 40 minuten in de oven op 200°C


Haal dit uit de oven, en smul!

Smakelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten