Op deze blog kan je vanaf nu de avonturen van onze viervoeters volgen, mijn avonturen in de keuken, en op de naaimachine.
Filmpjes, foto's en vrolijke verhalen vol lekkers, handigs & kattenkwaad!
Zoals we het graag hebben dus.

Bananen-appel-chocolade-walnoten-cake!

Ziehier mijn heerlijke cake! (wel zo bescheiden)
Voor & na.

Eigenlijk moet deze fruitrestjescake heten, want dat is waarom ze gebakken is..

U neemt:

3 rijpe bananen
(en 1 overgebleven appel die dringend op moet)
170 gram suiker
185 gram zelfrijzende bloem
3 eetlepels cacao (doe deze vooral nog niet bovenop de suiker om potjes te besparen bij het afwassen)
2 eieren licht opgeklopt (geklutst wil ook werken)
60 ml neutrale olie
60 ml melk
100 gram pure chocolade (of 84gr overschot)
2 eetlepels nootjes (of 2 handen, ligt eraan hoeveel je over hebt)

180° - 55 min.

(Ga & verwarm uw oven voor!)

Plet de bananen
Meng er de suiker onder (vandaar, uw cacao niet op de suiker doen om potjes te besparen bij het afwassen)
(goed moment om al eens te proeven)
Voeg bloem, noten, cacaopoeder, eieren, olie & melk toe
(ergens tussenin, smelt even de chocolade met een beetje van de melk in uw microgolf)
roer 30 seconden voorzichtig (of roer gewoon uiteraard)
Spatel de chocolade erdoor (of roer gewoon verder uiteraard)
Laat 5 minuten afkoelen in de vorm (of zit er 5 minuten met uw vingers in te prikken om te proeven van uw geweldig smakende brouwel)

Steek dit..
In de oven..

Haal er dit uit..
En smul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten