Gouden tip: een CUP bloem = 100 gram.
Gist: 1 soeplepel
water: 1 cup
Suiker: 3 soeplepels
Eieren: 2 (+1 om in te smeren!)
Zout: 1/2de soeplepel
Olie: 1/3de cup
Bloem: 4 tot 5 cups
(Afhankelijk van hoe nat je deeg blijft)
Doe gist, water & zout bij elkaar en laat even staan.
Neem bloem, suiker, olie, en de eieren,
doe deze in een kom.
Zet je oven op 200°C.
Giet het gistmengsel bij de andere ingrediënten en meng/kneed.
Laat 30 minuten rijzen.
Als je een niet al te plakkerig bolletje kon bekomen,
verdeel het in 3 gelijke partjes.
Rol het uit tot worstjes.
Vlecht!
Bekom iets dat hierop lijkt:
Strijk het in met je 3de ei.
Mag nog eens in de bloem gewenteld worden indien je dat wenst.
Steek het 40 minuten in de oven op 200°C
Haal dit uit de oven, en smul!
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten